HABERLER

Redteks Kimya ile Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi arasında AR-GE, İnovasyon ve Staj İşbirliği Protokolü imzalandı.

İşbirliği Çerçeve Protokolü ile AR-GE kapsamına giren konularda gerçekleşen İşbirliği ve Yaz Stajı İşbirliği protokolü ile Firmamız ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi arasında bilimsel veya teknolojik araştırma proje çalışmaları, projelere dayalı makale ve bildiri çalışmaları, ulusal veya uluslararası düzeyde deney yeteneği kazandıracak altyapı çalışmaları, laboratuvarlarda rutin deneylerin yapılmasına yönelik işbirliği, lisansüstü öğrencilerin tezlerini kuruluşla işbirliği içerisinde yapmaları, iki kurum arasında karşılıklı seminer, konferans, teknik gezi gibi tanıtım etkinlikleri kapsamaktadır. Yaz Stajı İşbirliği Protokolü ile de Üniversite-Sanayi işbirliğini geliştirme amacına yönelik olarak sektöre yatkın ve sektörü yakından tanıyan mezunlar yetiştirilmesi, öğrencilerin sektörde çalışmalarını özendirmek ve bizzat uygulama yaparak beceri ve deneyimlerine katkı sağlayıp, gerçekleştirilecek projelerle kalifiye işgücü yaratmayı kapsamaktadır.
 
İmza törenine Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü sayın Prof. Dr. Turgay Uzun, REDTEKS Kimya Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. firma sahibi Soner Köroğlu, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Bülent Yanıktepe, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Hacer İçen, REDTEKS Kimya Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. AR-GE Müdürü Mahmut Emir, Satış Direktörü Rıdvan Subaşı ve Satış Sorumlusu Serkan Kubat katıldı.
 
İşbirliği Çerçeve Protokolü ve Yaz Stajı İşbirliği Protokolü’nü Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun, REDTEKS Kimya Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. adına Firma Sahibi Soner Köroğlu, Rektörlük makamında imzaladı.
 
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, “Üniversitemiz ile sektöre temsilcisi arasında kapsamlı bir şekilde hazırlanan “İşbirliği Çerçeve Protokolü ve Yaz Stajı İşbirliği Protokolü’nün” hazırlanmasında emeği geçen bütün arkadaşlarımı kutluyorum. Şehrimize ve öğrencilerimize artı değer katacağına inandığım protokolün, üniversitemize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
REDTEKS Kimya Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. adına Firma Sahibi Soner Köroğlu, “Redteks Kimya ailesi olarak her zaman Bilimsel araştırmalara ve geliştirmelere önem vermekteyiz ve bu doğrultuda Ülkemizin bütün üniversiteleri ile Protokoller yapmaya ve Üniversite-Sanayi işbirliklerini arttırmaya açığız. Herkese fayda sağlayacağına inandığım protokolün hazırlanmasında emeği geçen bütün arkadaşlarıma Teşekkür ediyor, her iki taraf için hayırlı olmasını diliyorum.” Sözlerini kullandı.

WHATSAPP
DESTEK HATTI

İhtiyaçlarınız için
en iyi fiyat garantisi

Hemen Whatsapp Hattımızdan bizimle iletişime geçip teklif alınız .

+90 545  733 83 57